Atle Gulbrandsen

Atle Gulbrandsen

Presentasjon av mediejobbingen

Jeg har i dag mitt eget selskap som heter Atle Gulbrandsen AS, og jeg jobber primært med motorsport og bilrelatert stoff innen media. Hovedoppdragsgiver i dag er Viasat. I tillegg driver jeg PR-byrået Ribalta PR AS sammen med Frederik Finnes og Stein Rømmerud.

Skrivingen begynte jeg med som 16-åring i 1996, mens jeg var verdens yngste Formel 1-kommentator da jeg kommenterte mitt første F1-løp som 17-åring. Grunnen til at jeg begynte i mediebransjen var at jeg på dette tidspunktet hadde gått tom for penger til å kjøre selv, men jeg ønsket å fortsatt være i miljøet.

1996:
Jeg startet som frilansjournalist for det norske bladet Race Magasinet i 1996. Her hadde jeg blant annet ansvaret for Formel 1, men jeg skrev også om annen motorsport og mange portretter. Jeg jobbet for Race Magasinet frem til 1998.

1997
I 1997 begynte jeg å kommentere Formel 1 for Canal+ som ekspertkommentator. Hovedkommentatoren var Per "Doc" Borgersen og vi satt i Stockholm og kommenterte løpene. Tommy Rustad og Thomas Schie fungerte også som eksperter, og totalt kommenterte jeg sju løp den sesongen. Høydepunktet var finalen fra Jerez der Michael Schumacher prøvde å kjøre Jacques Villeneuve av banen. Han lyktes imidlertid ikke og Villeneuve vant VM.

I 1997 skrev jeg også Formel 1-saker i den nå nedlagte nettavisen Interpost.

1998
tvbilde2.jpgDessverre ble det bare ett år med Formel 1 på Canal+ så i 1998 fikk jeg sjansen i NRK sammen med Jon Herwig Carlsen. Jeg kommenterte noen løp for NRK det året, både "on site" og hjemme i Norge, samtidig som jeg jobbet som reporter for TV3s "Motorsport" på rally, racing, båtracing, gokart og mye annet både i Norge og Sverige.

1999
stcc2.jpgI 1999 ble jeg mer aktiv i NRK og kommenterte mange Formel 1-løp. Dette året debuterte jeg også som hovedkommentator de gangene Jon Herwig Carlsen ikke kunne. Jeg kommenterte også samtlige STCC-runder på NRK i 1999, et fantastisk år i STCC med Tommy Rustad, Thomas Schie, Kim Esbjug, Tord Linnerud og Frank Valle på startlista. Finalen husker jeg ekstra godt hvor et massekrasj ødela vinnersjansene for Tommy Rustad. I 1999 jobbet jeg også frilans som vanlig reporter i TV-sporten. På høsten kommenterte jeg EM i rallycross fra Lyngås og landskampen i bakkeløp fra Lillehammer og de tre siste rundene i Rally-VM på NRK (med Petter Solberg som sidekommentator).

Midt oppe i alt dette rakk jeg også å kommentere litt Rally-VM, Champ Car, Formel 3000 og annen motorsport på Eurosport. Eurosport-kommenteringen foregikk i Stockholm.

Etter jeg sluttet å skrive for Race Magasinet begynte jeg i ukeavisa Racing, hvor jeg skrev i to år. Jeg var også fast leverandør av motorsport til bladet Bilen Motor og Sport (nå Bilmagasinet). I 1999 startet vi også nettsiden motorsport.no og jeg var redaktør for den siden i to år.

Høsten 1999 og våren 2000 tok jeg også min journalistutdanning på Merkantilt Institutt i Oslo, så det var en travel tid for å si det mildt.

2000
I 2000 fortsatte jeg å jobbe for NRK med Formel 1 og vanlige vakter i TV-sporten. Dette året gjorde jeg også Rally-NM, samt den norske EM-runden i rallycross og landskampen i bakkeløp - alt "on site". Lyngås var spesielt morsomt det året for det var det siste løpet Martin Schanche vant på Lyngås.

På skrive-siden var jeg travelt opptatt med mine engasjement i Racing, Bilen Motor og Sport og motorsport.no, men jeg rakk også å være redaktør for motorsidene til Hjemmenett i 2000.

2001
atleschumi7_resize.jpgForan 2001-sesongen kjøpte TV2 Formel 1-rettighetene av NRK og jeg fikk tilbud om å bli hovedkommentator. Det takket jeg ja til og for første gang kommenterte jeg alle F1-løpene en hel sesong og var tilstede på alle løpene i Europa. Det var en dramatisk sesong hvor spesielt ulykken til Luciano Burti på Spa sitter fast i minnet. Vi trodde alle han var død, men han kom fra det uten varige men.

Dette året begynte jeg også som fast frilansjournalist for bilredaksjonen til Vi Menn. I Vi Menn skrev jeg om motorsport i både ukebladet og i Vi Menn Bil, skrev daglige motorsportsaker på vimenn.no og skrev også biltester og andre type reportasjer.

Jobbene i TV2 og Vi Menn medførte at jeg måtte slutte med alle mine tidligere engasjementer, men jeg staret mitt eget selskap slik at jeg kunne gjøre andre småjobber på si.

2002
gjelsten_resize.jpgI 2002 fortsatte jeg å jobbe for Vi Menn og TV2. I Vi Menn ble det mye reising til billøp og biltester verden over. Gjennom såkalte "track tests" fikk jeg også kjørt noen ekstremt gromme racerbiler som WRC-Subaru, Porsche 911 GT3-RS etc. På TV2 fikk jeg etterhvert også ansvaret for Offshore, hvor Bjørn Rune Gjelsten vant både i Oslo og VM totalt.

2003
malaysia2_resize.jpgMed så fine jobber i TV2 og Vi Menn så jeg ingen grunn til å forandre noe særlig for 2003. I tillegg til F1 og Offshore kommenterte jeg også alle GP-rundene i speedway for TV2 dette året. Spesielt minneverdig var finalen i min hjemby Hamar - inne i Vikingskipet. I 2003 lagde Finn-Erik Rognan og jeg også Formel 1-dokumentaren "Glamour og raske biler", som gikk på TV2. I tillegg gjorde jeg noen småjobber som foredrag og liknende på si.

2004:
kenny1.jpgOgså i 2004 jobbet jeg stort sett for TV2 og Vi Menn. I tillegg leverte jeg motorsport til den norske utgaven av Auto Motor og Sport. I TV2 sluttet jeg med offshore og speedway, men begynte å kommentere Rally-VM i tillegg til Formel 1. I Vi Menn testet jeg biler og skrev motorsport, som tidligere. Blant annet hadde jeg et intervju med den svenske racerføreren Kenny Bräck (bildet).

Dette året kjørte jeg også Gumball 3000 gjennom Frankrike, Spania og Markokko, og lagde en dokumentar om "løpet" til TV2.

2005:
Dette året ble veldig likt de foregående årene med mye jobbing for TV2 med både F1 og WRC, samt Vi Menn og Auto Motor og Sport. Når det gjaldt F1 var jeg på plass i blant annet Tyrkia og Kina, men jeg reiste totalt sett mindre dette året enn tidligere.

Jeg skrev også litt for magasinet Max For Menn i 2005, men dette bladet ble fort lagt ned. Jeg var også med på å starte non-profit websiden norsk-racing.com sammen med Fredrik Sørlie for å prøve å få litt mer fart på norsk racing.

På sommeren omorganiserte jeg også bedriften min ved å legge ned enkeltmannsforetaket Intermedia Atle Gulbrandsen for å starte Atle Gulbrandsen AS.

2006:
Atlebowler_ing.jpgI 2006 kjøpte TV3 rettighetene til Formel 1, og jeg fikk tilbudet om å kommentere. I tillegg gjorde jeg litt motorsport i programmet Injection på TV3, mens jeg fortsatte med mine jobber i Vi Menn (og testet blant annet en Dakar-Bowler - se bildet) og Auto Motor og Sport. Dette året var jeg også dommer i NRKs Kvitt eller Dobbelt (Formel 1), samt at jeg gjorde noen andre småjobber på si.

2007:
Dette året fortsatte jeg å kommentere Formel 1 for TV3, samt med mitt faste engasjement for Hjemmet Mortensen gjennom Vi Menn og Auto Motor og Sport.

Jeg gjorde også et comeback i NRK, som jeg jobbet for sju år tidligere. I NRK var jeg blant annet ekspertkommentator under Norges første VM-runde i rally i min hjemby Hamar, samt at jeg var med på å starte opp det ukentlige programmet Motorkveld på NRK2. Jeg var også dommer i Kvitt eller Dobbelt dette året for en gutt som skulle opp i rally, og som alltid gjorde jeg noen andre småjobber ved siden av.

2008:
tvbilde2.jpgI 2008 ble jeg for første gang fast ansatt etter å ha drevet for meg selv i alle år. Jeg ble fast ansatt i Hjemmet Mortensens nye motorredaksjon på sommeren, men i praksis var det ikke så mye forskjell fra tidligere. Fortsatt bidro jeg med stoff til Vi Menn Bil, Auto Motor og Sport, samt den nye websiden klikk.no. På klikk.no lagde jeg blant annet mange videoer av forskjellige biltester.

Ellers fortsatte jeg med F1-kommentering på Viasat, samt endel motorsportsjobbing for NRK som Motorkveld, STCC, Rally-NM, Rally-VM og EM i rallycross. Et høydepunkt var da jeg var programleder under STCC-runden på min hjemmebane Vålerbanen, hvor vi sendte to timer direkte på NRK.

2009:
Ganske kjapt etter at jeg ble fast ansatt i Hjemmet Mortensen fant jeg ut at jeg savnet frilanslivet, så jeg sa opp jobben etter et års tid. Jeg fortsatte å jobbe for magasiner som Vi Menn Bil og Auto Motor og Sport, men nå som frilanser igjen.

Ellers jobbet jeg mye for Viasat Sport og Viasat Motor med Formel 1, og en del for NRK med Rally-VM. På høsten testet jeg også biler i programmet Broom Live på TV2, og jeg skrev min første bok "Grand Prix - Historien om Formel 1", sammen med Morten Malmø.

I tillegg tok jeg etterutdanning på BI innen PR og ledelse.

2010:
I 2010 jobbet jeg primært med å være motorsportsansvarlig og en slags motorredaktør for Viasat Sport og Viasat Motor i Norge. I tillegg til å kommentere F1 og WRC jobbet jeg som programleder, redigerer, koordinator av all motorsport, produsent, ambassadør, PR-ansvarlig etc.

Jeg jobbet også som PR-rådgiver for andre, og skrev litt for noen medier. Blant annet var jeg med på oppdagelsen av Gil Andersen, en nordmann med en tredjeplass i Indianapolis 500 i 1915.

Boken "Grand Prix - Historien om Formel " ble gitt ut i mars, og det var også mye arbeid med å promotere denne boken.

2011:
I 2011 fortsatte jeg å kommentere Formel 1 og WRC for Viasat Sport og Viasat Motor. Også dette året hadde vi studiosendinger fra både F1 og WRC, hvor jeg også fungerte som programleder. Jeg var også Viasat Sports motoransvarlige i Norge.

I 2011 startet jeg også PR-byrået Ribalta PR AS (www.ribalta.no) sammen med Frederik Finnes og Stein Rømmerud. Det ble mye jobbing med Ribalta, og et veldig suksessfylt første år for bedriften. Vi jobbet for mange forskjellige kunder innen bil, båt, motorsport, olje, shopping og helt andre områder.

Jeg gjorde også min "filmdebut" dette året, da jeg hadde stemmen til bilen "Vakle Hjulbrandsen" i Biler 2.

2012:
2012 startet jeg med en tre måneder lang pappapermisjon som ble tilbragt i New York. Men fra våren var det fullt kjør med F1- og WRC-jobbing for Viasat Motor, og jobben som PR-rådgiver i Ribalta PR AS.

Vi hadde et fantastisk år i Ribalta med en dobling av omsetningen fra året før, og en rekke fornøyde kunder.

2013:
2013 var ganske likt 2012 med jobbing for Ribalta PR AS, Viasat Motor og kjøring for Møller Bil Motorsport i Tyskland. I Viasat var jeg blant annet on-site på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi, og kommenterte også litt EM i rallycross, WRC og NTCC i tillegg til F1. En av kundene til Ribalta var Sverre Isachsen, og jeg var med til Los Angeles da han deltok i X Games.

----

Mediejobbingen har gjort at jeg har fått oppleve blant annet disse løpene "on site":

F1 Malaysia Grand Prix, Sepang x1
F1 San Marino Grand Prix, Imola x6
F1 Spania Grand Prix, Barcelona x5
F1 Østerrike Grand Prix, Zeltweg x2
F1 Monaco Grand Prix, Monte Carlo x8
F1 Europa Grand Prix (Tyskland), Nürburgring x2
F1 Frankrike Grand Prix, Magny Cours x1
F1 Storbritannia Grand Prix, Silverstone x1
F1 Tyskland Grand Prix, Hockenheim x4
F1 Ungarn Grand Prix, Budapest x2
F1 Belgia Grand Prix, Spa x3
F1 Italia Grand Prix, Monza x5
F1 Tyrkia Grand Prix, Istanbul x1
F1 Kina Grand Prix, Shanghai x1
F1 Europa Grand Prix (Spania), Valencia x1
F1 Canada Grand Prix, Montreal x1
F1 Abu Dhabi Grand Prix, UAE x1

NASCAR, Rockingham, USA
Champ Car, Fontana, USA
Rally Libanon, Beirut
24 timers på Le Mans, Frankrike x2
24 timers på Nürburgring, Tyskland x7
Danmark Grand Prix, DTC, Jyllandsringen
BTCC, Silverstone, UK
12 timers på Sebring (AMLS), Florida, USA
NASCAR, Daytona 500, USA
NASCAR, Bristol Food City 500, USA
X Games rallycross, Los Angeles, USA

STCC Mantorp x2
STCC Knutstorp x2
STCC Karlskoga x4
STCC Falkenberg x3
STCC Anderstorp x2
STCC Mo i Rana x2
STCC Våler x3

WRC Rally Norway x2
WRC Rally Sverige x5
WRC Rally Finland x1
WRC Rally Catalunya x1

EM i rallycross fra Lyngås x4
Alle NM-runder i rally
Alle NM-runder i racing
Offshore klasse 1 fra Oslo og Arendal
Speedway GP fra Vikingskipet på Hamar
Landskamp i bakkeløp i Lillehammer
Flere nasjonale bil- og båt- og MC-race i Norge

F2000 båt Abu Dhabi, UAE
F2000 båt Doha, Qatar

Noen racerbiler jeg har testet og skrevet om:
-BMW Z4 GT3
-Volvo C30 STCC, Tommy Rustad
-Chevrolet Corvette Z06, Frode Alhaug
-Ford Focus WRC, Andreas Mikkelsen
-Citroen Xsara WRC, 520 HK, Rallycross divisjon 1, Morten Bermingrud
-Lotus Esprit V8, 500 HK, Nordic Supercar, Dagfinn Larsen
-Mini Cooper S, 190 HK, Tronrud Bil Cooper Challenge
-Shortcar
-Porsche 911 GT3RSR, Svenske GT-serien, Eurotech Scandinavia
-Peugeot 206 Cup (også løp)
-Locost/Seven (også løp)
-Crosskart
-NASCAR - Richard Petty Driving Experience
-CART - Driving 101
-Formel 1 - Johan Rajamäki - Arrows 1996 med V8-motor
-Dragracing, Supercomp, 800 HK
-Radical (også løp)
-Peugeot 306 GTI, rallybil, klasse N3 (også løp)
-Subaru Impreza WRC, Morten Østberg
-Subaru Impreza gr. N, rallybil, Rune Dalsjø
-Bowler Wildcar Dakar - Ivar Tollefsen
-Med mer

Jeg har også testet hundrevis av "vanlige" biler siden jeg begynte som biltester i 2000. Her er noen av de mest minneverdige:
-Koenigsegg CCX
-McLaren Mercedes SLR
-Lamborghini Murcielago
-Wiesmann GT
-Porsche 9114S
-Mercedes C63 AMG
-Dodge Viper
-Audi RS4
-Mitsubishi Lancer Evo9
-Subaru Impreza WRX STI
-BMW Z4 M Coupé
-Lotus Exige
-Opel Speedster
-Renault Clio V6
-Radical SR3
-Audi R8 V10
-Aston Martin Vantage
-Ferrari 458

Noen av bilmessene jeg har vært på:
-Autosport International, Birmingham, Storbritannia
-SEMA Show, Las Vegas, USA x2
-Paris Motor Show, Paris, Frankrike
-Geneve Motor Show, Geneve, Sveits x2
-Bil 07, Lillestrøm, Norge
-New York International Auto Show, USA
-Southampton Boat Show (båtmesse)
-Sjøen for alle, Lillestrøm x 3 (båtmesse)

Billøp jeg veldig gjerne SKULLE ha vært på:
-Bathurst 1000, V8 Supercars, Australia
-Petit Le Mans, AMLS, Road Atlanta USA
-US North East GP, AMLS, Lime Rock, USA
-Baja 1000, Mexico
-Indianapolis 500, Indy Car, USA
-Indy Grand Prix of Sonoma, Indy Car, USA
-Long Beach GP, Champ Car, USA
-MotoGP, Laguna Seca, USA
-Goodwood Revival, Storbritannia
-Goodwood Festival of Speed, Storbritannia
-Brasil GP, Formel 1
-Pikes Peak, USA
-SuperGT, Suzuka, Japan
-Dakar-rally
-USA GP i F1, Austin Texas

Journalister som inspirerer:
Dave Despain
-Tidligere motorsyklist som nå har programmet Wind Tunnel på SpeedTV
Tiff Nedell
-Racerfører og biltester i Fifth Gear
Nigel Roebuck
-Den F1-journalisten med de mest fornuftige meningene
Robin Miller
-Tidligere amerikansk racerfører som nå jobber for SpeedTV
Paul Frere
-Belgisk motorjournalist og racerfører på høyt nivå
Matthew Marsh
-Racerfører og journalist
Jason Plato
-Racerfører og biltester i Fifht Gear

TV- og radio-opptredener:
Hundrevis av motorsportssendinger som kommentator, titalls sendinger som programleder eller studioekspert, hundrevis av sendinger som reporter, flere dokumentarprogrammer på TV2, dommer i Kvitt eller Dobbelt (F1 og WRC), gjest i Frokost TV, gjest i God Morgen Norge, debatant i Tabloid, gjest Sport i dag på P4, 17.30 på P4, gjest på Kanal24, gjest på P3, intervjuer i sportsnyhetene på TVNorge, Sommeråpent, intervjuer i sportsnyhetene på TV2, intervjuer i sportsnyhetene på NRK (både TV og radio) m.m.

Racerbaner:
Jeg samler på racerbaner, og for at en racerbane skal få være med i samlingen må jeg ha kjørt på den (enten med en racerbil eller privatbil). Mer om samlingen kan du lese på www.atlegulbrandsen.com/baner.php.

Men gjennom min jobb og hobby har jeg fått muligheten til å besøke en rekke racerbaner opp gjennom årene, og her er en oversikt over de jeg husker (det kan være flere):

1. Vålerbanen, Norge (kjørt billøp en rekke ganger, testet racerbiler og vanlige biler, kommentert STCC for NRK osv.)
2. Rudskogen, Norge (kjørt billøp en rekke ganger, testet racerbiler og vanlige biler, vært tilskuer etc.)
3. Arctic Circle Raceway, Norge (kjørt løp i Peugeot 206 Cup, testet biler for Vi Menn, kommentert STCC for NRK)
4. Nærbø, Norge (kjørt Seven Racing)
5. Karlskoga, Sverige (kjørt en rekke billøp i Renault 5 Junior og SLC, testet racerbiler, kommentert STCC for NRK osv.)
6. Falkenberg, Sverige (kjørt Roadsport, kommentert STCC)
7. Kinnekulle, Sverige (kjørt en rekke billøp i Renault 5 Junior og Roadsport)
8. Mantorp, Sverige (kjørt Renault 5 Junior, kommentert STCC)
9. Anderstorp, Sverige (kjørt "F1", testet biler, kommentert STCC)
10. Knutstorp, Sverige (kjørt Renault 5 Junior, kommentert STCC)
11. Sviestad, Sverige (testet Radical)
12. Jyllandsringen, Danmark (kjørt Seven Racing)
13. Spa-Francorchamps, Belgia (kjørt Radical, kommentert F1)
14. Nürburgring GP, Tyskland (testet mye, kommentert F1)
15. Nürburgring Nordschleife, Tyskland (kjørt en rekke VLN-løp, testet biler)
16. Oschersleben, Tyskland (testet BMW Z4 GT3)
17. Paul Ricard, Frankrike (kjørt Formel Renault, testet biler, sett på F1)
18. Magny Cours, Frankrike (kjørt Formel Renault, kommentert F1)
19. Mas du Clos, Frankrike (kjørt Gumball 3000)
20. Circuit Calafat, Spania (testet biler)
21. Circuit de Catalunya, Spania (kommentert F1)
22. Ascari Racing Resort, Spania (vært på besøk)
23. Estoril, Portugal (testet biler)
24. Silverstone, Storbritannia (testet biler, kommentert F1)
25. Thruxton, Storbritannia (vært på besøk)
26. Pau, Frankrike (kjørt med gatebil)
27. Monte Carlo, Monaco (kjørt med gatebil, kommentert F1)
28. Circuit Gilles Villeneuve, Canada (kjørt med gatebil, kommentert F1)
29. Circuit Vairano, Italia (testet biler)
30. Imola, Italia (kommentert F1)
31. Monza, Italia (kommentert F1)
32. Le Luc, Frankrike (vært på besøk)
33. A1 Ring, Østerrike (kommentert F1)
34. Hungaroring, Ungarn (kommentert F1)
35. Sepang, Malaysia (kommentert F1)
36. Shanghai, Kina (kommentert F1)
37. Valencia, Spania (kommentert F1)
38. Istanbul, Tyrkia (kommentert F1)
39. Le Mans, Frankrike (jobbet under 24-timers)
40. Rockingham, North Carolina, USA (vært på NASCAR)
41. Walt Disney World Speedway, Florida, USA (kjørt "NASCAR")
42. Las Vegas Motor Speedway, Nevada, USA (kjørt "CART")
43. Fontana, California, USA (vært på CART)
44. Laguna Seca, California, USA (vært på besøk)
45. Road Atlanta, Georgia, USA (kjørt Skip Barber Formula Dodge)
46. Sebring, Florida, USA (kjørt Skip Barber, vært på 12-timers)
47. Daytona, Florida, USA (kjørt Skip Barber, vært på Daytona 500)
48. Palm Beach, Florida, USA (kjørt Skip Barber)
49. Homestead, Florida, USA (vært på besøk)
50. Loudon, New Hampshire, USA (vært på besøk)
51. Atlanta Motor Speedway, Georgia, USA (vært på besøk)
51. New Smyrna, Florida, USA (vært på lokal racing)
52. Lanier Speedway, Georgia, USA (vært på besøk)
53. Reims, Frankrike - NEDLAGT (vært på besøk)
54. Snertingdal, Norge - GOKART (kjørt en rekke ganger)
55. Varna, Norge - GOKART (kjørt en rekke ganger)
56. Rudskogen, Norge - GOKART (kjørt en rekke ganger)
57. Våler, Norge - GOKART (kjørt en rekke ganger)
58. Sigdal, Norge - GOKART (kjørt en rekke ganger)
59. Rennebu, Norge - GOKART (kjørt løp)
60. Steinkjer, Norge - GOKART (kjørt løp)
61. Lånke, Norge - NEDLAGT (vært på besøk)
62. Lånke, Norge - GOKART (kjørt leiekart)
63. Örebro, Sverige - GOKART (kjørt løp)
64. Gol, Norge - GOKART (kjørt løp)
65. Milano, Italia - GOKART (kjørt leiekart)
66. Karlskoga, Sverige - GOKART (kjørt leiekart)
67. Trysil, Norge - GOKART/PARKERINGSPLASS (kjørt leiekart)
68. Eggemoen, Norge - GOKART (vært på besøk)
69. Andebu, Norge - GOKART (kjørt gokartløp)
70. Le Mans, Frankrike - GOKART (vært på besøk)
71. Kongsberg, Norge - GOKART (vært på besøk)
72. Fontenay le Comte, Frankrike - GOKART (vært på besøk)
73. Harald Huysman Karting, Norge - GOKART/INNE (kjørt leiekart)
74. Hamar Gokartsenter, Norge - GOKART/INNE (kjørt leiekart)
75. Ottestad, Norge - GOKART/INNE (kjørt leiekart)
76. Moelven, Norge - GOKART/INNE (kjørt leiekart)
77. Konowsgate, Norge - GOKART/INNE (kjørt leiekart)
78. Grønland, Norge - GOKART/INNE (kjørt leiekart)
79. Aalborg, Danmark - GOKART/INNE (kjørt leiekart)
80. Kerpen, Tyskland - GOKART (vært på besøk)
81. Stockholm, Sverige - GOKART/INNE (kjørt leiekart)
82. Zandvoort, Nederland (vært på besøk)
83. Vendkvern, Norge - BILCROSS (kjørt Rally Hedemarken)
84. Eriksplassen, Norge - BILCROSS (kjørt Crosskart)
85. Lyngås, Norge - RALLYCROSS (kommentert EM, kjørt med privatbil)
86. Momarken, Norge - RALLYCROSS (vært på besøk)
87. Kongsberg, Norge - BILCROSS (vært på besøk)
88. Aremark, Norge - BILCROSS (testet rallybil)
89. Finnskogbanen, Norge - RALLYCROSS (vært på besøk)
90. Starmoen, Norge - BILCROSS (vært på besøk)
91. Starmoen, Norge - GOKART (vært på besøk)
92. Trøgstad, Norge - GOKART (vært på besøk)
93. Gardermoen, Norge - RALLYCROSS (testet div. 1 bil)
94. Gardermoen, Norge - DRAGRACING (testet biler)
95. Bristol Motor Speedway, Tennessee, USA (sett på NASCAR)
96. North Wilkesboro Speedway, NC, USA - NEDLAGT (vært på besøk)
97. Voulunteer Speedway, Tennesse USA - DIRT TRACK (vært på besøk)
98. Jerez, Spania (vært på besøk)
99. Mont Tremblant, Canada (vært på besøk)
100. Røsvoll, Norge - NEDLAGT (vært på besøk)
101. Surfers Paradise (gatebane), Australia - (vært på besøk)
102. Lime Rock, CT USA - vært på besøk
103. Monticello Motor Club, NY USA - (kjørt med gatebil)
104. Watkins Glen, NY USA - (kjørt med gatebil)
105. Watkins Glen Street Circuit (nedlagt), NY, USA - (kjørt med gatebil)
106. Pocono Raceway, PA USA - (vært på besøk)
107. Nazareth Speedway, PA USA - NEDLAGT - (vært på besøk)
108. Port Imperial Street Circuit, NJ USA - (kjørt med gatebil)
109. The Strip, NV USA - DRAGRACING - (vært på besøk)
110. Dirt track, NV USA - DIRT TRACK - (vært på besøk)
111. Bullring, NV USA - (vært på besøk)
112. Oslo, Norge - GATELØP - (kjørt med gatebil)
113. Bridgehampton, NY USA - NEDLAGT - (vært på besøk)
114. Riverhead Raceway, NY USA - (vært på besøk)
115. Lausitzring, Tyskland - (vært på besøk)
116. Hockenheim, Tyskland - (kommentert F1)
117. Nürburgring Südschleife, Tyskland - NEDLAGT (kjørt deler)
118. Vallelunga, Italia (vært på besøk)
119. Willow Springs International Raceway, California, USA (kjørt med gatebil)
120. Streets of Long Beach, California, USA (kjørt med gatebil)
121. Irwindale Speedway, California, USA (vært på rallycross X Games)
122. Dubai Autodrome, UAE, (kjørt med gatebil)
123. Yas Marina Circuit, UAE (kommentert F1)
124. Contidrom, Tyskland (testet dekk)

Tilbake
Møller bil motorsport