Atle Gulbrandsen

Atle Gulbrandsen
13.06.2012

Racing: Kjører Zero Rally

På fredag skal jeg kjøre Zero Rally med Geir Schau som kartleser.

Geir og jeg har samarbeidet før, da vi var henholdsvis Geir Mustangkogen og Vakle Hjulbrandsen i Biler 2.

Men nå er det altså Zero Rally for miljøbiler, hvor jeg skal kjøre en Hyundai ix35 FCEV hydrogenbil, og hvor Geir skal være kartleser.

Løpet starter i Östersund på torsdag, men Geir og jeg skal kjøre den andre etappen fra Åre til Trondheim. Noen svensker kjører den første dagen.

Vi har ingen ambisjoner utover å ha det gøy, men jeg synes det er veldig interessant å være med på dette løpet.

Miljøvennlig teknologi er noe som har interessert meg i mange år, og jeg er en stor tilhenger av å bruke bilsport til å både vise frem og utvikle mer miljøvennlige løsninger. Bilsport er jo verdens mest miljøvennlige idrett, for ingen annen idrett er konkret med på å utvikle miljøvennlige løsninger som kommer vanlige bilister til gode.

Se bare på hvordan man nå utvikler hybridteknologi på Le Mans, KERS i F1, egne mesterskap for elbiler osv. Jeg følger internasjonal motorsport ekstremt tett, og føler dette er veien å gå for bilsport i årene fremover - og denne utviklingen ønsker jeg også å være en del av.

Noen av de andre deltakerne i Zero Rally er blant annet Mads Østberg, Thor-Christian Ebbesvik og Svein Richard Brandtzæg. Fattern er også med i en Toyota Prius og representerer Eidsiva Energi.

Mer informasjon på www.zerorally.no

Tilbake
Møller bil motorsport